U-Track logo
U-Track logo

U-Track Jeugd bij de Jeugd Indoor

Op 14 maart organiseerde U-Track zelf een indoor wedstrijd in de Galgenwaard. Ongeveer 420 deelnemers van verschillende verenigingen waren ingeschreven. Een aantal deelnemers van U-Track zijn geinterviewd tijdens de wedstrijd. Hieronder staat het verslag ervan.

 

“Hoe ging het?”

Peter Bakker (JPB): “Ik heb aan ongeveer 5 wedstrijden meegedaan. Nu ging het kogelstoten beter dan de vorige keer. Bij het sprinten was ik 4e in mijn serie, maar ik had wel een betere tijd (9.70 sec).”

Vraag: “Ga je ook mee doen met de pupillen competitie?”

Peter: “Ja, de pupillen competitie is ook leuk. Ik vind het gewoon leuk!”

 

“Wat is je eerste reactie toen je binnen kwam?”

Annemiek (moeder van Mel (JPC), eerste keer meedoen): “Het is leuk maar rommelig. En druk. Maar de kinderen zijn enthousiast en dat is goed. Ik had niet gedacht dat het zo groots zou zijn. Er zijn zelfs teams uit Almere!

Mel : Hardlopen is leuk!

Jasper (Mini Pupil): Ja, ik vind het een beetje te druk.

 

“Hoe vind je het?”

Jaap (JPB): Leuk! Dit is nu mijn 2e wedstrijd en het gaat beter dan de vorige keer. Ik moet nu alleen nog verspringen. Het hardlopen ging goed. 5e geworden. Het kogelstoten is moeilijk.

“Wat is er moeilijk aan?”

Jaap: “Hhmmm, het is moeilijk om ‘em zo ver te gooien. Verspringen wordt nu mijn eerste keer. Bij de vorige wedstrijd was er hoogspringen i.p.v. verspringen. Alleen bij de training heb ik wel verspringen gedaan.

Gillermo (JPB) en Yubi(JPB): Dit is onze eerste wedstrijd. We vinden het heel leuk. We wisten al wel een beetje hoe het zou zijn, maar niet dat het zo druk zou zijn. Maar het gaat wel goed. We moeten nu nog verspringen.

“Hoe ver ga je springen?”

Gillermo: 18.6 meter. Ha ha ha!

Peter: Mag ik een tweede interview?

Valentijn (JPB): Ik ga heel ver springen!! 1.46 m

 

“Hoe vind je het?”

Florien (MPC): Leuk. Ik had al eerder aan een wedstrijd meegedaan, de clubkampioenschappen. Ik ben nu klaar met verspringen. 2.39 m. Dat is beter dan de vorige keer.

“Ga je nog meedoen met volgende wedstrijden?”

Florien: Ik weet niet welke wedstrijden er nog zijn.

“De volgende wedstrijden zijn buiten. De pupillen competitie.”

Florien: “Buiten is ook goed.”

“En denk je dat je gewonnen hebt?”

Florien: “Ik weet het niet. Misschien 3e of 4e. Ik ben wel een beetje zenuwachtig voor de uitslagen…”

 

“Hoe ging het?”

Sofie (MPB) en Anyk (MPB): “Goed! We springen ver in dezelfde verspringbak.”

“En Sofie, spring je verder dan Anyk?”

Sofie: “Nee, Anyk is wel de beste. Ik spring wel boven de 3.00m.”

Anyk: “Mijn verste sprong is 3.11m.”

Sofie: “Bij de laatste sprong, kom ik altijd op het rode balkje.”

Puck (MPB): “Het kogelstoten ging best goed. 3.90m. En rennen ging ook goed. Ena laatste. Ik moest tegen meisjes allemaal van dezelfde club.

Maar nu verspringen. Ik vlieg over de bak heen !”

Lise (MPC) : “Ik heb goud gewonnen!!! Ik was op alle onderdelen 2e! En ik heb 2 persoonlijke records. Bij de vorige wedstrijden was ik elke keer tweede, maar nu eerste. Hardlopen 9.44 sec, foamsperen 8.20m en verspringen 2.67m. Ik ben wel blij. En nu ga ik iedereen bellen. Want je moet er wel je best voor doen!!

Tot zover de pupillen. Vanaf 12:15 vonden ook de onderdelen voor de junioren plaats.

 

“Hoe ging het?”

Marin en Helge (allebei JJD1): Goed! We hebben al de sprint gedaan en verspringen. Kogelstoten moet nog.

“Marin, ben je ook goed in kogelstoten, net als Helge?”

Marin: “Nee, ik ben goed in sprinten en verspringen. Het ging nu redelijk. 3.61m verspringen en een PR voor sprint (van 10.28 naar 9.99).

Helge: “Verspringen was 3.64m en nu heb ik 3.74m gesprongen. En sprint van 10.03 naar 9.83. Beide dus een persoonlijk record.

“Hoe ging het?”

Melle (JJD2): Het hardlopen ging nu beter dan anders. Maar bij verspringen kwam ik de 2e en 3e keer met m’n verkeerde voet uit en dan moest een paar tussenstapjes doen om nog goed uit te komen, en dan is alle sbelheid eruit. Maar de 1e keer ging goed.

Bij kogel had ik geen kracht meer in m’n arm.

Maar het is wel heel leuk allemaal!

 

Dille (JJD2): Ik moet nu 1½  uur wachten op horden. Ik weet niet of ik dat volhoud. Ik ben ook niet erg in vorm. Het kon beter. Ook een beetje hoofdpijn. Gisteren voelde ik me ook al niet zo lekker. Ik ging ook eigenlijk te laat naar bed gisteren. Ik hoop maar dat het de volgende keer beter gaat.

 

Marilou (MJD1) : Ik had ook tot 20:30 een feestje. En ik moest toch op tijd op staan. Ik heb geen persoonlijke records. (Ik vergeet ook altijd wat ik de vorige keer heb gedaan)

Samuel (JJB1): Ik heb al gekogeld. 5m. De rest gooit 10m. Ik ben niet trots.

 

En zo is het de deelnemers vergaan. En hoewel het voor de één beter ging dan voor de ander, was het voor iedereen een leuke wedstrijd.