U-Track logo
U-Track logo

Cross competitie pupillen en jeugd 2009-2010

Deze winter heeft een aantal dappere U-track jongens en meisjes meegedaan aan de cross competitie. Het oorspronkelijke plan was om via 3 voorrondes tot een finale voor meerdere regio’s te komen.

De eerste wedstrijd in november in Woerden begon direct nat en pittig. AV Clytoneus heeft een prachtig parkoers liggen met flinke hellingen die super modderig waren. Vervolgens gooide de sneeuw roet in het eten, waardoor de tweede wedstrijd afgelast werd. Begin februari lag er nog steeds een beetje sneeuw maar kon de wedstrijd in Amersfoort bij AV Triathlon gelukkig wel doorgaan. Mooi door het bos De Birk rond het bosbad aldaar.

Geluk bij een ongeluk was dat door het vervallen van 1 voorronde het criterium om door te gaan naar de finale ruimer werd: Iedereen die bij 1 van de 2 wedstrijden bij de eerste 20 zat ging door. Voor U-track waren dit: Ruben Heesen (JJD2) en Stefan Pol (JPA1).

Zaterdag 20 maart was de grote dag. 5 regio’s, van Utrecht tot Noord Holland reisden af naar het verre Wieringerwerf (net voor de Afsluitdijk rechtsaf). Doordat het parkeren in de weilanden door te grote nattigheid niet mogelijk was en er bij het Dijkgatbos een parkeerterreintje ligt voor ca. 40 auto’s werd het een complete parkeerchaos. 1.000 atleten van 47 atletiekverenigingen waren met hun ouders en andere supporters naar dit cross-terrein gekomen. Gelukkig waaide de regen in Noord Holland over want diezelfde avond kwam het in Utrecht met bakken uit de hemel en onweerde het.

Het parkoers was een mix van modderig grasland en drogere bosgrond met een paar lastige hindernissen. Vlak aan het begin moest de hele meute al een stukje omhoog en vervolgens in een bocht van een stijl taludje af. Onderweg kwamen ze ook nog een paar hoge paarden hindernissen tegen. De concurrentie was natuurlijk zwaar. Al bij de start was dit te merken aan het duwen van enkele ambitieuze atleten. Maar onze jongens hielden goed stand en eindigden op zeer verdienstelijke plaatsen: Ruben 17e van de 44 op de 2000 meter in 9.17 en Stefan 28e van de 61 op de 1500 meter in 7.21.

Modderig maar voldaan gingen we huiswaarts. Geen beker, maar wel een leuke ervaring rijker.