U-Track logo
U-Track logo

Timo op U16-Interland 01-09-2018 in Munster (DE)

800 meter U16Elk jaar wordt een week na de C-Spelen het U16-Interland (tegen Duitsland) georganiseerd. Nummers 1 en 2 van de C-Spelen (per onderdeel) krijgen een uitnodiging voor deelname. Op de 800 meter had de nummer 2 een dag eerder de 1500 meter gewonnen dus viel er een plek vrij. Timo kreeg een uitnodiging om de 800 meter te lopen voor Nederland.


Vertrek van de Nederlandse selectie was zaterdag om 8:30 met de bus vanaf Papendal in Arnhem. Eenmaal aangekomen in Munster valt meteen de mooie accommodatie op. Een mooie kunstsoft outdoor baan met een veld daarnaast een 400 meter inloopbaan voor de atleten. Op steenworp afstand ligt een compleet ingerichte indoorhal met 200 meter baan. De atleten hadden zo’n uitgebreide accommodatie nog niet eerder gezien.

Om 14:00 was het zover de 800 meter. Timo en Beer van Phanos waren er klaar voor. Het doel is om voor jezelf een goede prestatie neer te zetten maar ook voor het Team, dus spreek je samen af hoe de race het beste aangepakt kan worden. De race opende erg voorzichtig en het tempo schommelde steeds van hard naar zacht. Op 250 meter voor de finish knalde een Duitse atleet weg, Timo reageerde snel en volgde. Vanaf dat moment werd het een lange sprint tot de finish waarin Beer op de eerste en Timo op een derde plek eindigde in 2:05. Een mooie prestatie en punten voor het Team., zeker gezien het feit dat Timo nog eerstejaars C (14 jaar) is en het een U16 toernooi was. Het overall klassement bij de jongens werd ook door Nederland gewonnen. Na een goedverzorgde barbecue gingen we rond 18:30 weer naar Nederland terug. Een leuke en bijzondere ervaring rijker. Daarnaast ook een shirt en startnummer om te bewaren.

Team U16 800 meter met NL coachTimo Hoogendoorn Startnummer