U-Track logo
U-Track logo

Ren je rot met de Domtorenloop

Ooit wel eens als een speer de trappen van de Dom willen belopen? Dan is nu je kans! De Utrechtse atletiekverenigingen Hellas, U-Track en Phoenix,  organiseren namelijk tijdens de Nationale Sportweek de Domtorenloop.

Beloop jij als snelste de 465 treden van de ruim 112 meter tellende Dom van Utrecht? Doe mee en ga die uitdaging aan! Iedereen kan meedoen! Misschien overtref jij wel de snelste tijd die stamt uit 1986: 2.28 minuten!

Openbare kwalificatie - 19 september
Maar voordat je mee kunt doen aan de finale op de Dom op 22 september, moet je eerst de voorronde doorkomen! Op maandag 19 september zijn namelijk de openbare kwalificaties in het Stadskantoor van 18.00 - 21.00 uur. 180 deelnemers kunnen dan hun stinkende best doen om zo snel mogelijk de trappen van de verdieping -3 naar de 21ste te belopen. De 60 deelnemers die de snelste tijd neerzetten, mogen meedoen aan de finale op 22 september.

Finale - 22 september
Op 22 september strijden dan de 60 deelnemers van 18.00 - 21.00 uur voor de ultieme eer. Iedere 1,5 minuut vertrekken de deelnemers naar de nok van de Domtoren. Uiteindelijk kunnen er zes deelnemers winnaar zijn: een man en een vrouw uit de categorieën jonger dan 35 jaar, 35-50 jaar en 50 jaar en ouder. De winnaars krijgen ook een prachtige beker!

Restauratiefonds Domtoren
Wil je meedoen? Schrijf je dan meteen in<http://www.mijninschrijving.nl/subscribers/wizard/division/236>! De inschrijving kost EUR7,50 en geldt (indien kwalificatie) tevens voor de Domtorenloop. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Restauratiefonds Domtoren.

Voorproefje
Voordat je je aanmeldt, moet je misschien even dit filmpje<https://www.youtube.com/watch?v=iKQSJvFhEdo&feature=youtu.be&app=desktop> kijken. Dit staat je namelijk te wachten als je de Domtoren gaat beklimmen... Durf je het aan?