U-Track logo
U-Track logo

Jeugd maakt klein U-Track in Apeldoorn groot!

APELDOORN - CD indoor podiumAfgelopen weekend namen ruim 1100 kinderen deel aan de nationale indoorwedstrijd van C en D junioren. U-Track was ook aanwezig met maar liefst 3 atleten. Maar deze 3 atleten deden hun uiterste best. En dat bleef niet onopgemerkt. Onze jeugdhelden Timo en Neketia moesten hun titel verdedigen. Spannend ...

 

Als je omnisport binnen treedt, dan proef je meteen de droge omgeving en een levendige sfeer. Iedereen wil graag een plekje in de finale. Er wordt hier en daar gezellig gelachen. Ook het publiek heeft er zin in. Als je de hal binnenkomt, dan lijkt atletiek niet meer op een kleine sport.

De series van de 60m gaan beginnen. Intussen staat Neketia klaar in de startblokken, de startschot gaat en weg is ze. Ze rent hard en zet een stabiele tijd van 7,82 sec neer. Nog steeds is ze de snelste in de series. 

 

Neketia 60m

Dan de halve finale: Neketia rent 7,73 sec, de concurrentie schrikt ervan, want al haar concurrenten lopen boven de 8 seconden. En als laatste de finale. Kan Neketia nog harder lopen? Ja, dat kan ze, Ze loopt zelfs zo hard, dat er een gat ontstaat dat zelfs een auto erin past. Met een boost loopt ze 7,69 sec. Haar concurrect Alyssee loopt 7,94. 

 

Timo 1000m

Timo CD indoor Timomoest zaterdag al aan de bak. Bewapend met een klein supportersgroep was hij er klaar voor. Zijn vader zorgde voor een goede warming-up. Aan de start liepen de snelste kinderen van Nederland. De 1000 meter. Meteen na de startschot, volgt Timo de kopgroep. Het wordt pas echt spannend in de laatste 400m. 

Net aangekomen schreeuw ik nog: 'Timo, kom op Timo! Sommige ouders draaien om en kijken me aan alsof ik gek ben. Intussen pakt Timo de kopgroep en begint met een eindsprint. Maar één van zijn concurrenten reageert snel. Hij volgt Timo en wilt zelfs inhalen. Gelukkig weet Timo als eerste over de finish te komen. Met een snelle tijd van: 3:00.50 sec. Zijn achtervolger Yohannes Hiensch volgde daarop met een tijd van: 3:00.89. 

 

Simi Paters
Nieuw bij U-Track is Simi Paters, zij werd 5e in de catagorie C2 en liep een tijd van 8,27 in de finale. 

 

Allen gefeliciteerd namens U-Track en de fans. 

 

Snelheden

Om je een indicatie te geven hoe snel Timo en Neketia liepen:

Neketia liep 28 km/h op de 60m. Dat is de snelheid van een brommer (30km/h).
Timo liep 20 km/h op de 1000m. Een gemiddelde fietser fiets 15 km/h.

Is dat snel? Probeer het zelf uit op de atletiekbaan. Lukt het jouw om 7,70 sec op de 60m of 3:00.00 op de 1000m te lopen?

 

Bron: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/7927/