U-Track logo
U-Track logo

Update coronamaatregelen - 14 oktober 2020

corona updateDit bericht is ook naar alle leden via e-mail verstuurd.

Gedeeltelijke lockdown

De boodschap van het kabinet tijdens de persconferentie van 13 oktober jl. is duidelijk: we moeten onze sociale contacten drastisch verminderen, anders gaat het niet lukken het virus onder controle te krijgen.

Op 13 oktober heeft het kabinet ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd om de sociale contacten en de reisbewegingen te beperken. Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Alle activiteiten voor 18+ jaar liggen per direct stil

Het bestuur heeft in afstemming met atletiekverenigingen Phoenix en Hellas gisteravond besloten alle activiteiten voor 18+ jaar per direct stil te leggen. De komende dagen gebruiken we om alle maatregelen en informatie van NOC* NSF, Atletiekunie, de noodverordening, de gemeente Utrecht en de gemeente Zeist te verzamelen. Vervolgens kijken we in overleg met de trainers wat er met de opgelegde beperkingen wel mogelijk is. Uiterlijk maandag 19 oktober zullen we hier over berichten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

De jeugdtrainingen t/m 17 jaar gaan door, houd je hierbij aan de geldende afspraken:

  • - Meld je aan
  • - Kom niet als je klachten hebt
  • - Geen gebruik van de kleedkamers en binnenruimtes (U-Steck, Panhuys, krachthonk, Paviljoen)
  • - Desinfecteer je handen
  • - Maak de gebruikte materialen schoon
  • - Tussen (volwassen) trainers en jeugd wordt 1,5 meter afstand gehouden
  • - Geen ouders op de baan

Blijf gezond!

Bestuur U-Track