U-Track logo
U-Track logo

De pupillencompetitie finale

Als enige pupil heeft Joyce Bikele zaterdag de eer van U-Track hoog gehouden op de finale van de pupillencompetitie. Nynke Veerman had zich weliswaar ook geplaatst, maar had een breukje in haar pols opgelopen en zat met haar arm in het gips, waardoor ze niet mee kon doen.

Op Atletiekbaan Overvecht begon de wedstrijd met de vlaggenparade, gevolgd door de estafettes voor de deelnemers die als ploeg meededen. Helaas was er dit jaar voor U-Track geen enkele ploeg geplaatst. Na de estafettes begon de meerkamp ook voor Joyce.

Op het onderdeel hoogspringen werd al meteen duidelijk dat de competitie enorm zou worden. Joyce sprong 1,05m terwijl de beste deelnemer 1,30m mocht noteren. Dat zou wat beloven. Op haar favoriete onderdeel, de 60 m, wist ze het grootste deel van de deelnemers achter zich te laten met een tijd van 9:21. Dit leverde haar een 3e plaats bij de sprint op.

Als derde onderdeel het kogelstoten. Dat begon niet geweldig. Gelukkig wist haar trainer, Defrah, haar de juiste aanwijzingen te geven, waardoor Joyce met haar 3e worp haar PR-record wist te verbeteren met 8 cm tot 6,38 m.

Als laatste werd de 1000m gelopen. Ook hier was er enorme tegenstand van de andere deelnemers. Een tijd van 3:47 was goed voor een 10de plaats op de 1000m.

Alles bij elkaar haalde Joyce een welverdiend aantal van 1897 punten, wat haar een 12de plaats opleverde in het totaalklassement. Van de 33 deelnemers in de categorie MPA2 een prima resultaat.

Op deze zonnige dag was het een prima wedstrijd, waarbij we trots op Joyce mogen zijn.