U-Track logo
U-Track logo

Jubileum Panbos Trimloop groot succes

400 taart

400 keer

Afgelopen zondag 1 februari 2015 was het de 400e keer dat onze Panbos Trimloop plaatsvond. Omgerekend zijn dat ruim 33 jaren aan Panboslopen. Wij hoorden dat alle lopers in al die jaren zoveel kilometers bij elkaar liepen dat de aarde 11 keer rond is gelopen.

Dank vrijwillligers

Voor de start werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet en was er een speciale feesttaart voor iedereen.  Onze super vrijwilliger Edward Tol werd persoonlijk geëerd en kreeg uit handen van voorzitter Peter van Leeuwen een glasstandaard als dank voor al zijn werk en als aandenken aan deze bijzondere editie.

Publiciteit

Door de extra publiciteit die was gegenereerd door onder andere onze verenigingsmanager Karola Mulder en jeugdcommissielid Helma Goedings en Edward zelf natuurlijk, was het gezellig druk. Het oudste (ere-)lid van U-Track en voormalig organisator van de Panbosloop, Mel Rijsdijk, was uitgenodigd om de lopers weg te fluiten.

400ste 1 2 15 mensenIn het AD/Utrecht Nieuwsblad verscheen een artikel over de loop met daarin een hoofdrol voor Mel. Je kunt dat artikel met titel 'Hardlopen zoals hardlopen bedoeld is' hier lezen. Onze huisfotograaf Ted Boeren was ook aanwezig met zijn fototoestel en maakte een hele serie foto's. Die foto's kun je hier vinden.

Warming-up

Vanwege het feest was er voor alle kinderen (en volwassenen) gratis popcorn en chocomel, naast de traditionele verloting van prijzen. Voor de start werd een echte warming-up verzorgd door U-Tracktrainers José van Dam en Jaap van der Sijs waar fanatiek aan werd meegedaan door jong en oud(er).

Modderparcours

De lopers liepen hun rondje of rondjes en liepen 3 tot 21 kilometer. Het parcours was aan de zware kant vanwege alle modderplassen in het bos. Voor sommigen was het een echte wedstrijd, voor het merendeel was het een lekkere trainingsloop.

Met zekerheid kunnen we stellen: de Panbosloop is een vaste waarde voor club en deelnemers!

15796909984 98bdfae0ce b

15796905724 3645e740da b

03 februari 2015
Rita Verduin