U-Track logo
U-Track logo

Finale crosscompetitie

Zaterdag 12 maart zijn we (twee vaders) met drie kinderen naar de finale van de crosscompetitie geweest. We hadden natuurlijk ook thuis in de tuin kunnen gaan werken of het huis poetsen, maar dit was eigenlijk beter. Bij de voorronden met wedstrijden in Amersfoort en Almere was het nog nat of koud geweest, maar nu was het lekker weer in het Amsterdamse bos. Geen modder te zien. Eigenlijk te mooi weer voor een hardloopcross, maar voor ons als vaders prima.

finale cross 000

De voorronden hadden Anne, Jelle en Hielke [red: Ruben was helaas ziek] met een vijfde of zesde plek afgesloten, dus de verwachtingen waren hoog. finale cross 001Maar nu deden wel van alle drie de regio’s de snelsten mee en in alle wedstrijden gingen de atleten erg hard van start. Hielke deed bij de pupillen C goed zijn best en eindigde op een mooie 19de plek van de in totaal 39 deelnemers. finale cross 002Anne (pupillen A1) had nog nooit een 1500 meter gelopen en vond het heel ver, maar was uiteindelijk best tevreden met haar 34ste plaats van de 65 atleten. Jelle (ook pupillen A1) had wel vaker 1500 meter of meer gelopen, maar het tempo lag vanaf het begin hoog en de heuveltjes en bruggetjes kosten toch veel energie. Met een 12de plek in een tijd van 6.17 kon hij echter prima leven.

De crosscompetitie is een leuke serie wedstrijden (met lekkere koffie, soep en broodjes worst) en we hopen dat volgende jaar weer meer U-trackers meedoen.

Jan Rinze

12 oktober 2013
Jan Rinze van der Schoot