U-Track logo
U-Track logo

Eerste pupillencompetitie wedstrijd op Maarschalkerweerd

De eerste pupillencompetitie wedstrijd op de nieuwe baan van Maarschalkerweerd. Het was een mooie dag (hoe kan het ook anders...). De wedstrijd werd dit keer door AV Phoenix georganiseerd. Samen met GAC (uit Hilversum) zijn zij dit jaar de tegenstanders in de poule. En hoewel U-track met 22 deelnemers het minste aantal deelnemers van de 3 verenigingen heeft, hebben we wel laten zien wat we waard zijn!

Zowel voor JPA2 als MPA2 waren er voldoende deelnemers om een estafetteteam te vormen. Er waren zelfs meer dan voldoende deelnemers waardoor er een keuze gemaakt moest worden, wie deze keer de estafette zou lopen.  Helaas was Pelle bij JPA2 verhinderd door ziekte, maar gelukkig kon Bas zijn plaats invullen. Bij beide teams werd er hard gelopen en hoewel het overgeven van het stokje altijd beter kan, wisten beide teams toch hun tegenstanders achter zich te laten.

Dit jaar waren er een aantal deelnemers die voor een eerste keer meededen met de competitie. Jip deed mee met MPA2 en Robin met de MPC categorie.  Robin vond het een hele leuke wedstrijd, maar het was wel jammer dat er niet meer deelnemers van U-Track in haar categorie bij waren. Jesse en Manuel deden de eerste keer mee bij de JPC jongens. Foucia, Jaffie en Silke zouden ook meedoen voor een eerste keer, maar waren helaas verhinderd.

Voor een aantal deelnemers ging de meerkamp echt super! Neketia (MPB) rende op de 40m ruim 0.8 seconden sneller dan nummer 2. De 40m afleggen in 6.25 seconden, zullen weinigen haar nadoen. En ook bij het verspringen sprong ze met 3.48 bijna 10 cm verder dan nummer 2. In het totaal klassement staat ze dan ook op nummer 1 en houdt, als enige van U-Track in haar categorie, de eer hoog.

Ook de MPA2 meisjes doen het weer heel goed (zie de eerste foto). In de groep van U-Track stonden op een gegeven moment alleen nog Sarah, Samira en Anyk  van alle deelnemers bij het hoogspringen. Uiteindelijk bleek Anyk de enige in haar groep die over 1.20m kon komen. In het totaal klassement staan Sarah Smeets, Anyk en Sarah Verkerk achter elkaar op de plaatsen 2, 3 en 4, met onderling slechts een verschil van 50 punten. Dat zal spannend worden!

Bij de jongens JPA2 ging het hoogspringen duidelijk minder dan bij de clubkampioenschappen 2 weken terug. Dit keer kwamen ze geen van allen over de 1.10m. (Ook bij de andere verenigingen was 1.15m het hoogste, was het misschien toch de frisse wind?). Maar dat neemt niet weg dat ze dit ruimschoots goed maakten bij de andere onderdelen, zodat Indy, Jelmer en Jelle toch op 1, 2 en 3 in het totaal klassement staan. Heel goed!

Als laatste waren de lange afstanden. Ook daar lieten de U-Track deelnemers van zich horen. Jelle (JPA2) wist als eerste de finish te bereiken. En bij MPA2 waren Sarah en Sarah goed voor plaats 2 en 3. En ook Jip (MPA2), Trijntje (MPA1) en Robin (MPC) deden het heel goed me een 6e plaats.

En daarmee eindigde de eerste wedstrijd weer. Op naar de volgende wedstrijd!