U-Track logo
U-Track logo

Finale pupillencompetitie groot succes

U-Track was prominent vertegenwoordigd tijdens de finale van de pupillencompetitie op 15 september in Almere. De jongens A 2e jrs (Indy, Pelle, Jelmer, Bas en Jelle) en de meisjes A 2e jrs (Sarah V., Anyk, Jip, Sarah S. en Kellynsia) namen deel aan de estafette en de meerkamp. Daarnaast deed Neketia mee individueel aan de meerkamp voor meisjes B. Later op de dag liep Jaffie de 600m voor jongens C, en Jelle nog de 1.000m.

In eerste instantie zou Sarah S. niet mee doen vanwege een griep, maar ze wilde zo graag mee doen, dat ze toch gekomen was. De meisjes liepen de estafette als eerste. Tijdens de start kwam er uit het startpistool meer een ‘plofje’ dan een knal zoals bij de serie ervoor, waardoor slechts de helft van teams in deze serie daadwerkelijk van start gingen. Uiteraard leverde dit een protest op van de verenigingen, waardoor er overgelopen moest worden in de middag. Gelukkig voor U-Track kregen we de keuze of we wel of niet wilden overlopen, want in de middag was het team voor de estafette niet meer compleet, omdat Sarah V. andere verplichtingen had.

Met een strakke organisatie liep de wedstrijd verder soepel. Dit leverde ook een aantal PR’s op. Jelmer sprong dit keer over 1.25m. Indy liep een goede tijd op de 60m van 9.07 sec.

De verwachtingen tijdens zo’n finale zijn dan ook hoog gespannen. Daardoor zijn de teleurstellingen soms zo groot als het even niet wil lukken. Tijdens het hoogspringen kwam Bas lelijk terecht op de lat. Na een korte rustpauze en enig ‘@#&^%$#@@’ (een oud-gotisch woord van ongenoegen dat onvertaalbaar is), heeft hij toch nog met 2 sprongen geprobeerd over 1.20m te komen, maar het lukte niet meer.

Ook voor Neketia bleek het kogelstoten een lastig onderdeel. Die bal is ook zo zwaar! Gelukkig was trainer Jos Warmerdam aanwezig om enige aanwijzingen te geven. Ondanks een 18 plaats met het kogelstoten werd Neketia toch 1e voor MPB op de meerkamp, door als eerste te eindigen op de sprint met ruim een halve seconde voorsprong op nummer 2 en als 3e ver te springen met 3.42m. Een uitzonderlijk goede prestatie!

Later op de middag werd Jaffey onder goede omstandigheden bij de JPC 5e op de 600m in 2.13 min. Jelle liep op zijn 1.000m halverwege nog op kop, maar werd uiteindelijk 4e, wel met een mooi PR.

Bij de teams vielen we ook in de prijzen. Werden de MPA2 en JPA2 teams vorig jaar nog 4e en 3e (toen nog bij de A1), dit jaar werden ze 2e en 1e! En dit waren echte teamprestaties, geen grote uitschieters maar prestaties in de breedte.

Al met al was het een mooie dag met veel zon en heeft iedereen met veel plezier meegedaan.

Voor de 2 teams was het de laatste pupillencompetitie wedstrijd. Volgend jaar zijn ze junioren. We zullen zien hoe het er dan aan toe gaat.

12 oktober 2013
Bob Roell