U-Track logo
U-Track logo

Succesvol weekend junioren

In het weekend van 7 en 8 september stond voor een aantal junioren een belangrijke wedstrijd op het programma. Op zaterdag 7 september vond de jaarlijkse C-junioren interland plaats tussen Nederland en het Duitse Westfalen. Helge Giezeman had zich gekwalificeerd op het onderdeel speerwerpen door tijdens de C-spelen een afstand van 50,52 meter te overbruggen. Hoewel dit een  nieuw PR was en deze afstand tot de 5e poging goed was voor goud, ging in de laatste poging Mats Tjepkema van Phanos er met de winst vandoor met een worp van 51,60 meter.

Tijdens de interland moet Helge dit in zijn achterhoofd hebben gehouden. In zijn eerste poging kon Helge zijn PR aanscherpen tot 51,49 meter, maar daarmee was de koek nog niet op. In zijn allerlaatste poging landde de speer op maar liefst 53,12 meter en daarmee was de winst een feit.

In hetzelfde weekend werden op zondag de D-spelen georganiseerd bij Phanos in Amsterdam. De uitslagen van deze dag staan nog niet op de site van Phanos, maar van trainer Juul is het bericht binnengekomen dat Janine Verhaar de 60 meter heeft gewonnen. Meer informatie volgt, ook van de andere atleten die zich hebben ingeschreven voor de D-spelen.

In elk geval feliciteer ik Janine en Helge met hun fraaie prestaties van dit weekend, en hoop ik dat ze nog vaak voor onze vereniging mogen uitkomen.