U-Track logo
U-Track logo

Mooie resultaten bij de Nationale D-spelen

Jaarlijks vinden net na de zomervakantie IMG 20170903 WA0003de Nationale D-spelen plaats, een officieus Kampioenschap voor D-junioren. Dit jaar verschenen er 5 atleten van U-Track aan de start. De spits werd afgebeten door Senna Stamper bij het speerwerpen. Hij behaalde een afstand van 26,54m. Later kwam Senna in actie bij het verspringen, en daar wist hij zijn PR te verbeteren naar 4,67m voor een mooie plek 9.

Titus Pauw kwam wat later in actie bij het speerwerpen. Titus was de enige eerstejaar D-junior van U-Track. De eerste en tweedejaars D-junioren hebben namelijk een apart kampioenschap. Titus had bij zijn beste worp een afstand van 16,09m en kwam later in actie bij de 80 meter sprint waar hij een tijd van 12,10s achter zijn naam zette.

Intussen was Evi Spronk begonnen bij het hoogspringen. Bij het hoogspringen is het verschil met de D-competitie wedstrijden duidelijk aantoonbaar. Waar bij de competitie met 1.00m wordt begonnen is de aanvangshoogte bij de D-spelen 1.25.m. Dat was even wennen voor Evi die meestal begint bij 1.10m, maar uiteindelijk geen probleem. Alle hoogtes tot en met 1.40m werden zonder beroering van de lat gehaald. Bij haar PR hoogte van 1.45m was het vertrouwen even weg. De tweede sprong was al beter, en de laatste de beste. Helaas was de timing net niet goed genoeg waardoor de lat van de staanders viel. Toch een goed resultaat zo net na de vakantie.

Met Alioune Cisse hebben we een werper in ons midden die goed overweg kan met de discus. In het competitieseizoen werden eerste plaatsen gehaald in de poule en landelijk kan Alioune goed meekomen met een keurige 6e plaats in de eindrankschikking. Hij slingerde de discus weg over een afstand van 25,60m.

IMG 2169De kers op de taart werd verzorgd door Timo Hoogendoorn. Van alle atleten die vandaag in actie kwamen is Timo de meest ervaren wedstrijdatleet. Hij zoekt regelmatig wedstrijden uit waar hij zijn loopvermogen op de proef stelt. Op de 1000m waar hij vandaag op uitkwam had hij verreweg de beste seizoenstijd. Het leuke van een middellange afstand is de taktiek waarmee de verschillende deelnemers in het veld op pad gaan. Ditmaal was er een atleet die hard van start ging in een poging de rest van het veld op achterstand te zetten. Halverwege de wedstrijd was de koek op en nam Timo de kop over. Door meteen goed door te versnellen werd een gat met de concurrentie geslagen die op de finish was gegroeid tot 5 seconden. Timo behaalde hiermee een overtuigende 1e plaats met een nieuw PR van 2:48,59.

28 september 2017
Patrick Schoo