U-Track logo
U-Track logo

Simche op dreef in 10km-lopen

simche en sint

U-Tracks snelste dame op de langere afstanden, Simche Heringa, is bezig met een opmars op de voor haar 'korte' 10 kilometer. Haar tijden van de afgelopen jaren op de hele en halve marathon (3.00:22 resp. 1.25.13) waren al super, maar op de 10 kilometer was ze nog niet onder de magische 40-minutengrens gedoken. Deze week was het zover, en meteen maar tweemaal. Op zaterdag 26 november was ze de snelste vrouw in de Horaloop door het Hoekelumsebos tussen Ede en Bennekom. Haar winnende tijd: precies 40 minuten, maar netto werd dat 39:58.

Lees meer...

U-Track logo
U-Track logo

PR-regen bij 5km in Werkhoven

Met twee teams van zes atleten was U-Track dit jaar goed vertegenwoordigd bij de wegwedstrijd Werkhoven loopt, georganiseerd door onze Werkhovense trainingsmaatjes bij de heuveltrainingen. Met een graadje of 20, droog en windstil waren de omstandigheden prima voor snelle tijden op het parcours van 2500 meter, dat door Joost Gijsbers exact was uitgemeten. Voor de vijf kilometer moest dit rondje door het dorp tweemaal worden gelopen.

Lees meer...

U-Track logo
U-Track logo

Inschrijving Start-2-Run geopend!

Start to RunWil je (verantwoord) beginnen met hardlopen?

Schrijf je dan nu in voor de Start-To-Run (Start-2-Run) cursus voorjaar 2014!

Ditmaal organiseren atletiekvereniging U-Track en Runnersworld Utrecht deze populaire beginnerscursus gezamenlijk.

We starten op zaterdag 8 maart met deze cursus (7 zaterdagen) vanuit atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79, 3583 LK Utrecht. Aanvangstijd: 9:30 uur.

Inschrijving verloopt via www.starttorun.nl

Kies voor locatie Atletiekbaan Maarschalkerweerd en maak gebruik van vele voordelen!

Je bent van harte welkom!

Lees meer...

U-Track logo
U-Track logo

Florijnwinterloop: verslag en uitslagen

Florijnloop 1Voor een aantal U-Track'ers was er zaterdag geen gelegenheid een gasttraining te volgen met aansluitend de nieuwjaarsreceptie in het Panhuys, maar moest er een prestatieloopplicht worden vervuld in Woudenberg. De Florijnwinterloop werd alweer voor de 27e keer gehouden.

Dit keer met 3000 deelnemers waarvan 10 van U-Track. In 2010 heb ik de 10 mijl een keer gelopen en toen ging het met de klok mee.

florijnloop 2Bosloop

Vanaf de helft moest je toen langs de Doornseweg N227 tegen de wind in terug naar Woudenberg lopen, ik vond dat toen minder leuk. Vorig jaar met de crosscountrydames van zaterdag de 10 kilometer bosloop gedaan. Dat was heel leuk maar ook heel zwaar. Veel bochten en boomstronken, uit ervaring weet ik dat het altijd heel zacht vallen is in zo’n bos. Wat boslopen voor heeft op de open vlakte is dat er nooit veel wind is. En als er dan een keer zo veel wind is dat je die ook in een bos voelt mag je ervan uit gaan dat de loop afgelast wordt.

Lees meer...

U-Track logo
U-Track logo

Zevenheuvelenloop 2013: een regen van PR's en goede tijden

 Ons jaarlijkse uitstapje naar Nijmegen

Op foto met HaileVandaag liepen we met 33 (!) U-Track'ers in Nijmegen de 30e Zevenheuvelenloop. Rianne had andermaal  een VIP-arrangement voor ons weten te regelen waardoor we prinsheerlijk onze spullen konden wegzetten in ROC Nijmegen dat naast het NS station van Nijmegen staat. Hier was volop koffie, thee, broodjes, soep in twee varianten en heel veel hard werkende studenten die de grote toeloop van bedrijventeams prima verzorgden.

Dank!

Speciaal voor de organisatie van de Zevenheuvelenloop: top dat wij als U-Track atleten alweer voor de 8e keer gebruik konden maken van deze super faciliteiten. Onze hartelijke en collectieve dank!!

Inlopen

De afstand van ROC Nijmegen tot de start van de loop is precies een mooi inloopstuk. Tenminste, voor de minder begiftigde atleten onder ons. De getalenteerde atleten onder ons gingen, zoals dat hoort, écht inlopen.

Lees meer...