Pheidippidesloop 2009

Op 31 oktober 2009 wordt de 30e Pheidippidesloop gelopen. De Pheidippidesloop is een estafettemarathon georganiseerd door U-Track.

Living life to the max

Dat marathon lopen soms fatale gevolgen heeft, is al bekend sinds het begin, toen Pheidippides in 490 v.Chr. in één keer de 26 mijl (42 kilometer en 195 meter) vanaf de stad Marathon naar Athene rende. Zijn dringende missie was in Athene te vertellen dat de Grieken van de Perzen hadden gewonnen. Pheidippides overleefde de loop echter niet: hij bracht de boodschap over en viel dood neer. Sindsdien is de marathon naar Pheidippides duurloop genoemd. Er is veel veranderd sinds de tijd van Pheidippides. Hardlopen gebeurt niet meer op blote voeten. De wegen zijn stukken beter geworden. En je kan ervoor kiezen om de afstand ook gezellig met elkaar lopen, namelijk in estafette vorm. Tijdens de Pheidippidesloop wordt de klassieke marathonafstand afgelegd door teams van 7 personen. En dit jaar is het alweer de 30e editie van de Pheidippidesloop.

Zo gaat de loop in z'n werk...

De Pheidippidesloop kent 7 etappes. Er zijn 2 etappes van 4.1 km. De overige 5 etappes zijn 6.8 km. Het parcours voert de lopers door het prachtige bosgebied van Amelisweerd en Rhijnauwen, deels over onverharde paden. In een team moeten twee dames deelnemen.

De start vindt om 12.00 uur plaats op de atletiekbaan Maarschalkerweerd, Utrecht. Daar zijn kleedkamers en een kantine aanwezig. Er is in de buurt van de baan ook parkeerruimte. Het adres van de baan is; Mytylweg 17, 3585 LM Utrecht. De baan is te bereiken met stadsbus 12 of streekbus 41.

Inschrijven

Als je een ploeg enthousiast hebt gekregen, bijvoorbeeld je collega's, mensen uit je straat, verenigingsgenoten of familie, dan kun je je elektronisch inschrijven. Er is een prijs voor de leukste naam van het team. Het inschrijfgeld per team bedraagt € 35. Maak dit bedrag over op rekeningnummer 3942.96.001 t.n.v. U-track WOC te Utrecht. De inschrijving sluit 25 oktober.

Parcours


Bekijk een grotere kaart

Eventuele wijzigingen in de teamopstelling dienen bij voorkeur voor 31 oktober te worden doorgegeven via het wijzigingsformulier dat per e-mail naar de contactpersoon wordt toegestuurd. De uiterlijke inleverdatum voor het wijzigingsformulier is op de dag zelf, voor 11 uur.

In elk geval tot ziens op de 31e oktober.
Organisatie van Pheidippidesloop 'de gezelligste marathon van Nederland':
Emiel van Emmerik, Renee Osse, Jos Warmerdam, Ad Breedijk. Meer informatie: Emiel van Emmerik - 06-25175345.