PheidippidesLoop

43ste Pheidippidesloop op
28 oktober 2023

Dit is een estafetteloop met 7 deelnemers met de afstand van precies een marathon (de afstand die Pheidippides ooit liep tijdens de slag van Marathon).

Hoezo: Nou, omdat hardlopen gezond is (dúh) en omdat dit de leukste marathonestafette van Nederland is.

Waar: Het toneel is het meest besproken bos van Nederland, namelijk Amelisweerd. De start en finish zijn op de atletiekbaan van U-Track aan de Mytylweg Utrecht.

Hoe: Met een team van 7 lopers (minimaal 2 vrouwen) loop je om de beurt een afstand (of 4,1 of 6,8 km). De tijd van de individuele lopers wordt digitaal bijgehouden. Wisselen van loper gebeurt met een wissellint, welke je op de dag zelf krijgt.

  • Datum: zaterdag 28 oktober
  • Aanvang: 12.00 uur
  • Kosten: 55,- per team van 7 lopers
  • Locatie: Atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79, Utrecht
  • Handig om te weten: De atletiekbaan is voorzien van de modernste faciliteiten, zoals toiletten, douches, een bar en omkleedruimte. Kortom, na (of zelfs voor) het lopen kun je een warme chocolade melk krijgen, een bitterbal en/of een biertje.

Vorig jaar was het weer een feestje, het weer was iets minder maar dat mocht de pret niet drukken. De foto’s van 2021 kan je hier zien. 

Hiernaast is de route van de lange ronde 6,8 km te zien. Deze route wordt tegen de klok in gelopen. Kortom, de lopers gaan eerst naar het Markiezenbos, het Jaagpad op, naar theehuis Rhijnauwen, langs de weide van Vermaak, de Vossegatsedijk af en via de viaduct over de kromme Rijn, waarna de atletiekbaan binnen hand bereik is. 

De korte ronde (4.1 km) volgt voor een groot gedeelde de lange route. Alleen wordt er in het Markiezenbos bij de witte brug links afgeslagen in plaats van rechts. Hierdoor lopen de lopers via Amelisweerd over het Jaagpad rechtstreeks terug naar Utrecht en de atletiekbaan. 

Scroll naar boven